latinica  ћирилица
16/06/2019 |  15:10 | Аутор: Агенције

Хуавеј: Слободно купујте наше уређаје

Корисници Хуавејевих уређаја у региону немају разлога за бригу, каже генерални менаџер компаније за Србију, Хрватску, Словенију, БиХ, Црну Гору и Албанију Же Жанг.

- Хуавеј је тренутно под великим притиском... Радимо без престанка како бисмо својим корисницима осигурали подршку, а морам да се захвалим и Гуглу на помоћи - рекао је Же за хрватски портал Индекс.

Он је додао и да је Хуавеј приватна компанија, иако постоје гласине да неко други стоји иза њих.

- Бавимо се бизнисом и није нам драго што смо увучени у политичка препуцавања - рекао је.

Како каже, једино што кинески гигант сада може да уради је да се посвети послу и настави да пружа квалитетне услуге својим корисницима.

Истиче да компанија за сада није имала проблема са пословањем у региону, а да очекује и још бољу продају ове сезоне.

- Хуавеј производи добре уређаје, а пресудно за одлуку о куповини јесте одговор на питање да ли је неки производ добар или није. Свјесни смо да купци за сада мисле да можда куповином Хуавеијевог уређаја преузимају одређени ризик, али оно што желим да им поручим уколико им се наш производ свиђа да га слободно купе, а ми обећавамо да ћемо се побринути да све функционише добро и да немају никакве бриге - каже Же.

Он је истакао да та компанија и даље жели да користи оперативни систем Андроид.

- Компанија улаже велика средства у екосистем Андроида и нама је то приоритет и желимо да користимо тај оперативни систем за који сматрамо да је одличан. Не желимо да замијенимо оперативни систем, осим ако не будемо присиљени на то. Тако да нам је главни приоритет да останемо на Андроиду - прича Же.

Додаје да је питање времена када ће Хуавеј да постане највећи произвођач мобилних уређаја на свијету.

Хуавеј за сада држи друго мјесто међу произвођачима мобилних уређаја у свијету.

Компанија се нашла у средишту трговинског рата између Кине и САД након што је амерички предсједник Доналд Тамп 15. маја потписао извршну наредбу којом се из безбједносних разлога забрањује коришћење опреме.