latinica  ћирилица
16/06/2019 |  16:37 | Аутор: СРНА

Бјелица: Предстојећи унутарстраначки избори најважнији у СДС-а

Потпредсједник Српске демократске странке /СДС/ Милован Бјелица сматра да су предстојећи унутарстраначки избори можда и најважнији у историји странке и да је вријеме да на њено чело дође Милан Миличевић.
Милован Бјелица - Фото: РТРС
Милован БјелицаФото: РТРС

Бјелица је оцијенио да је актуелни предсједник СДС-а Вукота Говедарица имао своју шансу коју није искористио.

Он је навео да Говедарици уопште није важно што нема подршку чланства и функционера странке да остане на њеном челу.

- Ови унутарстраначки избори су важни, можда и најважнији у историји странке. Потребно је доста рада на консолидацији и сређивању свих структура - оцијенио је Бјелица у изјави за Алтернативну заједницу.

Он сматра да би сви чланови Скупштине СДС требало добро да размисле кога виде као особу која има знање и снагу да странку врати на побједнички колосијек, док је за њега тај човјек Милан Миличевић и волио би, каже, да то увиди већина чланова и да му глас.

Бјелица сматра нереалним да за предсједника странке буде један кандидат, јер једноумља не треба да га буде, а избори су избори само онда када људи имају прилику да се опредијеле између два или више погледа на неку политику.

Он је нагласио да ће предстојећа Скупштина СДС-а бити одржана без учешћа делегата из Добоја, гдје је некада био чврст одбор странке, а сада тамо нису одржани избори за градски одбор и има велики број проблема.

Бјелица је поменуо и да њега и још неке функционере након општих избора често оптужују за издају и да замјеном теза покушавају да воде унутарстраначку борбу, а њега дискредитују.

- То су такве глупости и таква немоћ из које се рађа патолошка потреба да се одржава нека тензија и да се мржња усмјерава на свакога ко разговара или сарађује са властима у Републици Српској - рекао је Бјелица.