latinica  ћирилица
17/06/2019 |  13:13 | Аутор: СРНА

Могуће назнаке "сајбер рата" против Москве

Уколико америчке агенције врше сајбер нападе, а о томе не обавјештавају предсједника САД Доналда Трампа, онда би ту могло бити назнака "сајбер рата" против Русије, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Дмитриј Песков (Фото: Sputnik/Sergey Guneev) -
Дмитриј Песков (Фото: Sputnik/Sergey Guneev)

Он је рекао да су сајбер напади из иностранства нанијели, а и даље наносе штету појединим кључним сферама руске економије.

Песков каже да руске агенције константно раде на спречавању наношења значајније штете економији Русије оваквим нападима.

Портпарол Кремља подсјетио је да је Москва у више наврата покушала да подстакне међународну сарадњу на пољу супротстављања сајбер нападима, али да су се САД упорно оглушивале на такве позиве, јавио је "Спутњик".

Предсједник САД раније је оптужио лист "Њујорк тајмс" за издају, због наводног ширења лажних информација у недавно објављеном чланку о америчким сајбер нападима против Русије.

Позивајући се на анонимне изворе, амерички лист је тврдио да је Вашингтон, наводно, повећао број сајбер напада на руску мрежу напајања електричном енергијом, како би показао спремност администрације САД да искористи "сајбер средства" у суочавању са Москвом.