latinica  ћирилица
17/06/2019 |  13:44 ⇒ 13:51 | Аутор: СРНА

Кинези понудили донације за развој здравства, просвјете, индустрије...

Представници Кинеске агенције за развој међународне сарадње су на данашњем састанку са предсједником Србије Александром Вучићем понудили донаторску помоћ за развој у области здравства, просвјете, индустрије и инфраструктуре.
Кина - застава - Фото: илустрација
Кина - заставаФото: илустрација

Гости су посебну пажњу посветили области ванредних ситуација у случају елементарних непогода, као и области царине, понудивши помоћ у виду опреме и обуке запослених.

Представници Кинеске агенције, која је основана прошле године као посебна агенција за пружање међународне помоћи, указали су на бројне могућности сарадње, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

У саопштењу је наведено да би пројекти Кинеске агенције обухватили и помоћ у области људских ресурса, као и у области заштите животне средине.

Вучић је изразио очекивање да ће посјета представника ове агенције Србији резултирати успјешном сарадњом, што ће допринијети економском развоју, одрживом привредном расту и сигурној инвестиционој клими у Србији.

Било је ријечи и о пројектима од значаја за међународну сарадњу, попут иницијативе "Појас и пут", а посебно је истакнут значај пројекта изградње брзе пруге Београд-Будимпешта.

Састанку је присуствовала и амбасадор Кине у Србији Чен Бо.