latinica  ћирилица
17/06/2019 |  15:29 ⇒ 18:03 | Аутор: СРНА

Родољуб Драшковић финансира обнову Титове виле

Предсједник Скупштине Удружења грађана и привреде Херцеговине Родољуб Драшковић озваничио је данас почетак обнове Титове виле на Тјентишту, која ће након рестаурације бити враћена у туристичку понуду Националног парка "Сутјеска".
Родољуб Драшковић и  Дејан Павловић - Фото: СРНА
Родољуб Драшковић и Дејан ПавловићФото: СРНА

Драшковић је рекао да ће донирати средства за обнову виле посредством овог удружења, истичући да ће вила бити национално добро.

Он је нагласио да је национални парк деценијама био туристичка атракција са познатом историографијом која не смије отићи у заборав.

- Захваљујући ентузијазму, енергији и домаћинском односу /директора Националног парка/ Дејана Павловића одлучио сам да инвестирам у Национални парк "Сутјеска" јер сам свјестан да то неће бити пропала инвестиција - рекао је Драшковић новинарима.

Он је изразио намјеру да уложи средства и у обнову хотела "Сутјеска", чиме би се остварила синергија између туристичког комплекса "Град сунца" у Требињу и Националног парка "Сутјеска", те на тај начин повезао медитерански и континентални туризам.

- Изградњом новог хотела "Сутјеска" ћемо Херцеговину повезати као туристичку атракцију јединствену у Европи. Обнова овог хотела зависи од Владе Републике Српске. Писао сам писмо намјере да желим да обновим хотел и да га ставимо у функцију туризма, ловног туризма, историјског културног богатства - рекао је Драшковић.

Директор Националног парка "Сутјеска" Дејан Павловић рекао је да ће вила, већа од 300 метара квадратних, након обнове остати у власништву Републике Српске.

Он је навео да још није познато колико ће новца бити потребно за обнову.

Титова вила на Тјентишту изграђена је 1979. године.