latinica  ћирилица
17/06/2019 |  17:44 ⇒ 17:53 | Аутор: СРНА

Рукометни ТВ турнир шампиона у Добоју од 20. августа

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Добоју да ће 51. Међународни рукометни ТВ турнир шампиона у том граду бити одржан од 20. до 24 августа на високом нивоу.
Сједница О.О. рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2019". - Фото: СРНА
Сједница О.О. рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2019".Фото: СРНА

Вишковић је рекао новинарима да ће, уз бројне иностране шампионе у рукомету, први пут на турниру учествовати и екипа из Кине.

Он је најавио да ће уочи отварања такмичења бити одржана и парада спорта. 

- Град Добој и Влада ће финансијски подржати ову спортску манифестацију, а медијски спонзор биће РТРС - навео је Вишковић након сједнице Организационог одбора Међународног рукометног ТВ турнира шампиона којој је предсједавао у хотелу Парк.

Он је изразио наду да ће турнир бити одржан на високом нивоу, најављујући да ће у наредном периоду бити грађена нова спортска дворана да би у Добој били доведени европски рукометни великани. 

- Морамо саградити ту дворану и надам се да ће то бити урађено у року од најмање двије године - рекао је Вишковић и додао да је већ саграђен савремен хотел.

Потпредсједник Организационог одбора турнира Борис Јеринић захвалио је Влади за подршку турниру који је једна од најважнијих спортских манифестација у Добоју, али и у Српској и БиХ.

Он је рекао да ће за одржавање турнира, који се налази у календару Европске рукометне федерације, бити издвојено 300.000 КМ. 

- Међу учесницима су Слога као домаћин, али и првак БиХ Извиђач, Татран, Пекинг... Турнир ће бити квалитетан, али ћемо и даље радити на довођењу рукометних великана да би такмичење било значајно у региону и цијелој Европи - рекао је Јеринић и додао да ове године учествују и реномирани клубови из Швајцарске, Француске, Србије, Сјеверне Македоније.

Међународни рукометни ТВ турнир шампиона у Добоју има вишедеценијску традицију и представља једну од најквалитетнијих и најцјењенијих рукометних приредби у региону и свијету.

На овом турниру наступали су Монпеље, Сиудад Реал, Нордхорн, Стеауа, Гумерсбах, ЦСКА, Барселона, Веспрем, Партизан, Пелистер, Црвена звезда, Металопластика, Загреб, Борац и други шампионски клубови.