latinica  ћирилица
17/06/2019 |  20:37 ⇒ 22:16 | Аутор: Б92

Кошаркаши Звезде одбранили титулу! (ВИДЕО/ФОТО)

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су Партизан са 76:75, у четвртом мечу финала Суперлиге Србије.
Партизан - Црвена звезда  (Фото://twitter.com/PartizanBC) -
Партизан - Црвена звезда (Фото://twitter.com/PartizanBC)

Меч је у четвртој четвртини био прекинут на више од пола сата, пошто је гром ударио у дворану "Александар Николић", послије чега се угасило више свјетала, и кров је кренуо да прокишњава.

Утакмица је настављена и до краја меча гледали смо драму. Били Берон је погодио на 30 секунди за предност Звезде (74:73), а потом је исту Ренфро вратио на страну црно-бијелих (75:74).

Звезда је имала посљедњи напад и Били Берон је погодио уз звук сирене за 76:75.

По старту меча могли смо да видимо у ком смјеру се кретати меч. За само неколико минута играчи обје екипе су испунили бонус, што је значило да нас чека доста слободних бацања.

Црвено-бијели посебно су ушли у проблем с личним грешкама, пошто је Оџо добио двије, а Фаје чак три.

Томић је морао да мијења, Симанић и Ристић су брзо ушли на терен, међутим то није дало резултата. Звезда није могла ништа да загради и Партизан је то искористио.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Били Берон са 21 поеном, Давидовац је имао 13, Оџо 12, а Човић и Риверс по осам поена.

По старту меча могли смо да видимо у ком смјеру ће се кретати меч. За само неколико минута играчи обје екипе су испунили бонус, што је значило да нас чека доста слободних бацања.

Црвено-бели посебно су ушли у проблем с личним грешкама, пошто је Оџо добио две, а Фаје чак три.

Томић је морао да мења, Симанић и Ристић су брзо ушли на терен, међутим то није дало резултата. Звезда није могла ништа да загради и Партизан је то искористио.

Крајем прве дионице црно-бијели су направили серију, а резултат послије десет минута игре је био 23:16.

У другој четвртини судије су мало промјениле критерујум. Пустили су да се игра кошарка и није било толико прекида. На полувријеме отишло се с резултатом 42:34, а осјећај је да су црно-бијели могли да имају већу предност, пошто је Звезда играла веома лоше.

Изабраници Милана Томића кренули су много боље у трећој дионици и потпуно су се вратили у утакмицу.

Партизан ништа није могао да погоди и резултат је био 52:52.

Почетком четврте четвртине десио се поменути инцидент с кровом у "Пиониру". Када је утакмица настављена екипе су се смјењивале у вођштву. Ушло се у драму гдје је Берон погодио за побједу.

На успореном снимку се види да је Берон вјероватно направио кораке када је погодио кош уз звук сирене.

Партизан је одиграо добар меч, али нису успјели да изборе мајсторицу.