latinica  ћирилица
18/06/2019 |  16:41 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Максимална подршка институцијама културе (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са директорима републичких установа културе, Народног позоришта, Дјечијег позоришта, Народне и универзитетске библиотеке, Музеја савремене умјетности и Музеја Републике Српске.
Састанак у Палати Републике - Фото: РТРС
Састанак у Палати РепубликеФото: РТРС

На састанку у Палати Републике разматрана су актуелна питања из области културе, проблеми са којима се суочавају институције од јавног значаја и могућност њиховог превазилажења.

Цвијановићева је истакла да институције од националног значаја имају одличне потенцијале за развој културне мисије, али и образовања и науке, те да им, као репрезентима и промотерима Српске, треба омогућити добре услове за рад.

У том смислу, како је нагласила, све институције Републике Српске пружиће руководствима културних институција максималну подршку, али и понудити конкретна, рационална и реална рјешења која ће допринијети превазилажењу њихових проблема.

Фото: РТРС

Директори установа културе изразили су задовољство што су наишли на подршку свих представника институција Српске, а посебно су се захвалили предсједници Српске што је иницирала заједнички састанак и показала висок степен разумијевања за установе културе.

Данашњем састанку присуствовали су представници министарства просвјете и културе, финансија, министрства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Електропривреде Републике Српске, Регулаторне комисије за енергетику, Градске управе Бањалука, те представници Топлане и Еко топлане Бањалука, саопштено је из Кабинета предсједнице.