latinica  ћирилица
18/06/2019 |  23:08 ⇒ 23:20 | Аутор: Б92

Ватерполисти Србије успјешни на старту турнира Свјетске лиге

Ватерполисти Србије успјешно су започели такмичење на завршном турниру Свјетске лиге у Београду.
Ватерполо - Фото: ТАНЈУГ
ВатерполоФото: ТАНЈУГ

У базену СРЦ Ташмајдан били су бољи у мечу Б групе од Аустралије, славили су на крају са довољно убједљивих 12:8.

Био је то меч који је био у прекиду пуних 45 минута, јер се пред крај прве четвртине спустило велико невријеме у престоници Србије, тако да је било питање да ли ће меч бити настављен.

У тренутку прекида, Аустралија је водила са 5:4, али послије тога су стали и када је меч послије 22.00 часова настављен, све је ишло на страну изабраника селектора Дејана Савића.

Нису концентрисано почели "делфини" овај сусрет, Аустралијанци су помало неочекивано стигли до три гола предности (3:0).

Онда је услиједило буђење, головима Филипа Филиповића и Милоша Ћука Србија је смањила на 2:3, да би на 3:5 Мандић постигао гол за 4:5, али тада је меч прекинут због олује.

Када је све настављено, видјели смо сасвим другачију Србију, онакву какву смо гледали годинама уназад. Распуцану, довољно ефикасну и снажну у одбрани, и Аустралијанци нису имали шансу за изненађење.

Другу четвртину завршили су резултатом 3:0, Вицо, Стефан Митровић и Рашовић су постигли голове па је на полувремену било 7:5 за "делфине".

Као што је била ефикасна и прва, тако је била и трећа четвртина, коју је Србија добила резултатом 4:3. Распуцао се и искусни Андрија Прлаиновић, који је у том дијелу постигао два гола на свој препознатљив начин, да би у посљедњој дионици виђен само један гол, и то опет од стране Прлаиновића.

Све у свему, добро одрађен задатак за почетак турнира, забиљежена је побједа, али у сриједу ће бити далеко теже.

Хрватска је наредни противник, они су у првом мечу дана у Б групи побиједили Казахстан са 20:4 и нема сумње да ће у срикеду од 21.00 часова све кључати на базену СРЦ Ташмајдан.