latinica  ћирилица
19/06/2019 |  10:01 ⇒ 10:07 | Аутор: РТРС

Упркос свему дух српства је несаломив

На Правном факултету Универзитета у Београду одржана је презентација књиге "Црногорски сепаратизам" аутора др Александра Раковића.
Промоција књиге (Фото: Новости) -
Промоција књиге (Фото: Новости)

На почетку презентације, присутнима се обратио Његово Преосвештенство Eпископ-будимљанско-никшићки г. Јоаникије, који је рекао пар ријеч о аутору, о његовој књизи и данашњој кризи у Црној Гори.

- Чуо сам о промоцији књиге и дошао сам, али ми догађаји у Црној Гори не омогућавају да нешто прочитам или се бавим нечим другим, већ једино морам да се бавим одбраном српких храмова. Радујем се да се људи од талента и знања баве оваквим темама, а од др Раковића сам и до сада много научио - рекао је епископ.

Потом су о животопису аутора и значју поменуте књиге говорили Бранимир Нешић, уредник књиге и директор ИК Catena mundi, др Чедомир Антић, професор на Филозофском факултету, др Богољуб Шијаковић, професор на Православном Богословском Факултету у Београду, и аутор, др Александар Раковић.

Бранимир Нешић сматра да је књига објављена у пресудном моменту и показала да је проблем сепаратизма у Црној Гори није настао у посљедњих неколико мјесеци  или година, већ да је много дужи и дубљи.

Према ријечима др Чедомира Антића ова књига потврђује одлуку сепаратистичких, издајничких црногорских власти да укину  историју сопственог народа.

Професор др Богољуб Шијаковић је истакао да је ово дјело "болно" и да нас све погађа и узнемирава.

Према ријечима аутора књиге др Александра Раковића, закључак ове књиге је да је упркос страшном шиканирању, понижавању, омаловажавању и дискриминацији коју Срби у Црној Гори трпе, већим чак него на Космети и у Хрватској, дух српства у Црној Гори несаломив!

Извор: Новости/Радио Слово љубве