latinica  ћирилица
19/06/2019 |  11:30 | Аутор: РТРС

Дограђена школа на Старчевици, укида се трећа смјена

На радост ученика и њихових родитеља, ученици Основне школе "Бранко Радичевић" у наредној школској години имаће пуно боље услове за рад. Ова, једна од највећих школа у Републици Српској више неће морати организовати рад у три смјене.
Дограђена школа на Старчевици (Фото:градбањалука) -
Дограђена школа на Старчевици (Фото:градбањалука)

Како каже директорица школе Дарија Мићић, до краја седмице сви радови на доградњи школе у насељу Старчевица требало би да буду завршени, послије чега би се радило на припреми документације за технички пријем дограђеног дијела објекта.

- Доградњом осам нових учионица престаје потреба да дјеца иду у три смјене, тако да ћемо наставу од септембра организовати у двије смјене.  Настава у другој смјени почињаће у 13.30 часова – истиче она.

Због великог броја, ученици од другог до петог разреда до сада су наставу похађали у три смјене, а трећа смјена је почиња у 15.10 часова.

Како каже Мићићева, школа је овом доградњом добила савремене учионице и добре услове за рад, па ће наредне године школу похађати ученици распоређени у 71 одјељење, што је за два више од досадашњих 69.

- Очекујемо средства од Министарства просвјете и културе Републике Српске како би покренули јавну набавку за опремање учионица и да почетком наредне школске године употпуности будемо спремни за рад – истиче она.