latinica  ћирилица
19/06/2019 |  12:37 ⇒ 13:55 | Аутор: СРНА

Општини Брод за инфраструктуру три милона КМ

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас да ће Влада Српске уложити око три милиона КМ у реконструкцију Улице Бродског батаљона и изградњу двије кружне раскрнице у Броду.
Брод - уговор - Фото: СРНА
Брод - уговорФото: СРНА

- Пет година смо покупшавали начелник ове општине и ја да ријешимо проблем заобилазнице у овој локалној заједници и напокон смо дошли до рјешења. Укупна вриједност пројекта је три милиона КМ и изводиће се у три фазе - рекао је Трнинић новинарима.

Трнинић је рекао да је у првој фази предвиђена реконструкција Улице Бродски батаљон, а у наредним фазама градња двије кружне раскрснице вриједне укупно 1.400.000 КМ.

- Реализацијом ових радова биће ријешен проблем саобраћајног колапса у овом граду - рекао је Трнинић, који је у Броду присуствовао потписивању споразума о регулисању међусобних обавеза у реконструкцији Улице Бродског батаљона укупне вриједности 1,5 милиона КМ, коју у потпуности финансира Влада Републике Српске.

Уговор су потписали вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и начелник општине Брод Илија Јовичић, након чега су озваничили почетак градње улице Бродски батаљон.

Нешић је рекао да су данас озваничени радови на реализацији прве фазе пројекта који се односе на реконструкцију Улице Бродски батаљон у дужини од једног километра.

- За један кружни ток имамо ријешене имовинско-правне односе и крајем љета биће расписан позив за избор најповољнијег понуђача радова. Један кружни ток гради се према Дервенти, а други према Оџаку и укупна вриједност је 1.400.000 КМ - навео је Нешић.

Јовичић каже да је ријеч о капиталном пројекту веома важном за локалну заједницу којим се рјешава проблем саобраћајног колапса.

- Општина је ријешила имовинско-правне односе и пројектну документацију, а комплетан пројекат финансира Влада Републике Српске. Веома сам задовољан и што рјешавамо овај проблем. То ће бити улица девет метара широка са тротоарима и зеленом површином - рекао је Јовичић.

Он је захвалио Влади Републике Српске, Министарству саобраћаја и веза и предузећу "Путеви Републике Српске" што су препознали значај рјешавања саобраћајног проблема у општини Брод.

Извођач радова је предузеће "МГ минд" из Мркоњић Града које је данас званично почело реконструкцију Улице Бродског батаљона, односно градске обилазнице у овом мјесту, чиме ће умногоме бити растерећен саобраћај у овој локалној заједници, посебно на раскрсници код граничног прелаза Брод-Славонски Брод.

У Броду потписан уговор о реконструкцији улице вриједан 1,5 милиона КМ

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и начелник општине Брод Илија Јовичић потписали су споразум о регулисању међусобних обавеза у реконструкцији Улице Бродског батаљона укупне вриједности 1,5 милиона КМ, које је обезбиједила Влада Републике Српске. Потписивању споразума у згради општине присустовао је министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

Након потписивања уговора, извођач радова предузеће "МГ минд" званично је почео реконструкцију улице Бродског батаљона, односно градске обилазнице у овом мјесту.

Тиме ће у великој мјери бити растерећен саобраћај у овој локалној заједници, посебно на раскрсници код Граничног прелаза Брод-Славонски Брод.