latinica  ћирилица
19/06/2019 |  13:08 ⇒ 19:15 | Аутор: РТРС

Извјештај против лица осумњиченог за штету од 961.308 КМ

Полицијска управа Бањалука поднијела је данас Окружном јавном тужилаштву извјештај против лица из тог града чији су иницијали А.Л, због сумње да је починило кривична дјела незаконито поступање у привредном пословању, повреда основних права радника и злоупотреба положаја одговорног лица, којима је причинило укупну штету од 961.308 КМ.
ПУ Бањалука - Фото: РТРС
ПУ БањалукаФото: РТРС

- А.Л. се сумњичи да је као одговорно лице земљорадничке задруге из Бањалуке закључило уговоре о закупу са више правних и физичких лица, која су платила закупнину у износу од 567.963 КМ на благајни земљорадничке задруге, а не на жиро рачун - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу је наведено да је на тај начин избјегнуто плаћање пореских и других законских обавеза, чиме је оштећен буџет Републике Српске и БиХ.

А.Л. се сумњичи и да као одговорно лице није уплаћивало доприносе здравственог и пензијског осигурања запослених у износу од 188.345 КМ, усљед чега су повријеђена основна права радника.

- У својству одговорног лица, А.Л. је без одлуке Скупштинске задруге закључило уговор о купопродаји непокретности, за износ од око 205.000 КМ, чиме је за наведени износ оштетило задругу - наведено је у саопштењу.

У саопштењу је истакнуто да је наведеним кривичним дјелима причињена штета буџету Републике Српске и БиХ, земљорадничкој задрузи и запосленим радницима у укупном износу од 961.308 КМ.