latinica  ћирилица
20/06/2019 |  10:26 ⇒ 10:41 | Аутор: РТС

Србија против Њемачке за повратак наде

Млада репрезентација Србије од 21 сат игра меч другог кола Групе Б на шампионату Европе, а противник јој је изабрани тим Њемачке.
Млада репрезентација Србије (Фото: ФСС) -
Млада репрезентација Србије (Фото: ФСС)

Екипа коју је селектирао и коју води Горан Ђоровић поражена је у првом мечу против Аустрије (0:2). То, можда, и не би било толико страшно, али тај пораз је био последица наглашено слабе партије "орлића".

Међутим, објективни индивидуални квалитет који посједује Србија у овом узрасту увијек је добро полазиште за оптимизам, стога не постоји разлог да се љубитељи фудбала не радују мечу у којем би побједа вратила Србију у борбу за полуфинале.

- Чим се изгуби утакмица – колектив је подбацио. И нема разлога да нешто радикално мијењамо. Ови играчи су нам у прошлости дали много тога и не треба да послије једног пораза све то заборавимо. Није ни њима лако пао овај пораз, али морају да се подигну. То је све спорт, постоје побједе и постоје порази - рекао је селектор Ђоровић.

Андрија Живковић, капитен Србије и неко ко има позамашно искуство у побјеђивању у дресу репрезентације, описује како су се он и саиграчи осјећали између двије утакмице.

- Послије утакмице нисмо ни могли да разговарамо, вруће су главе биле, боље је било пустити да преноћи. Послије смо разговарали, договорили се да не смијемо да улазимо у меч као против Аустрије. Морамо јаче, агресивније, паметније. Добили смо један велики шамар и уверен сам да смо се тргли, добро размислили о свему. Бићемо паметнији сада, јер имамо ми шта да покажемо -  рекао је Живковић.

У другом мечу групе Б, који се игра у првом термину од 18.30, играју Аустрија и Данска.