latinica  ћирилица
20/06/2019 |  11:39 | Аутор: РТС

Ернангомез: Јокић највећи таленат који сам икада видио

Шпански кошаркаш и члан НБА лигаша Денвер Нагетса Хуанчо Ернангомез рекао је даје Никола Јокић највећи таленат који је видио у животу.

- Јокић је невјероватна особа. Можда ви то не знате као ја који сам са њим сваки дан, али он је скроман и вриједан момак. Сваки дан тренира у теретани. Он је један од ријетких кошаркаша који је ове сезоне издржао да одигра све утакмице, осим једне са које искључен - рекао је Ернангомез у интервјуу за шпански лист "Ас".

Он је истакао и какав је успјех српски центар направио у НБА у сезони у којој је Денвер играо полуфинале на Западу.

- Направио је корак напред и био је најбољи центар у НБА, изабран у најбољу петорку, играо је на Ол-стару и водио Денвер до полуфинала Западне конференције - додао је.

Крилни центар шпанске селекције говорио је и томе како је српски кошркаш доживео елиминацију од Портланда.

- У утакмици када смо испали из доигравања, Јокић је имао скоро 20 скокова. После утакмице плакао је у свлачионици и кривио себе за елиминацију. То показује колико он воли кошарку и да његово најбоље тек долази. Никола је можда највећи таленат који сам видео у свом животу - закључио је Ернангомез.

Јокић и Ернангомез вјероватно ће имати прилику да се сусретну на противничким странама на предстојећем Свјетском првенству у Кини, јер ће се Србија и Шпанија укрстити у другој фази такмичења.