latinica  ћирилица
21/06/2019 |  08:10 ⇒ 08:11 | Аутор: Б92

Дивац у фотофинишу драфтовао Маринковића, Вилијамсон први пик! (ФОТО)

Владе Дивац, генерални менаџер Сакраменто Кингса, одлучио је да са 60. мјеста драфтује кошаркаша Партизана Вању Маринковића.

Српски легендарни кошаркаша тако је "довео" и трећег српског играча, пошто у Сакраменту већ играју Богдан Богдановић и Немања Бјелица.

Маринковић није отишао са великим амбицијама у Сједињене Америчке Државе, међутим Дивац зна о каквом се играчу ради и нису му били потребни тренинзи како би видео Вањин стил игре.

Бек Партизана идеално се уклапа у систем НБА, пошто има добар шут за три поена, као и могућност да брани више позиција.

Када је ријеч о главној звијезди вечери, Њу Орлеанс Пеликанси изабрали су с првог мјеста Зајона Вилијамсона.

Очекивано Пеликанси су се одлучили за некадашњег студента Дјука, који је својим партијама у средњој школи, а потом и колеџу скренуо пажњу на себе.<

/p>

Од Вилијамсона се очекује много у најјачој лиги на свијету, пошто је први кошаркаш још од Леброна Џејмса, који је привукао оволику пажњу.

Прва три пика на овогодишњем Драфту била су 99 одсто позната, па је тако Џа Морент, као што се и очекивало, завршио у Мемфису, а Ар Џеј Берет у Нјујорку.

Гризлиси и Никси добили су шта су тражили, а то су млади талентовани играчи, који су пројектовани да једног дана буду суперстарови у НБА лиги.

Треба споменути младог српског кошаркаша Алена Смаилагића. Момак рођен у Београду претходне сезоне играо је у развојној лиги у Америци, а на овогодишњем Драфту изабрали су га Голден Стејт Вориорси као 39. пика!

Прије почетка Драфта видјели смо трејд у којем су Пеликанси уступили четвртог пика Атланти Хокс. Хокси су потом с четвртог мјеста изабрали Диандреа Хантера с Вирџиније.

Потом су услиједили Кавси који су узели Дариуса Гарланда, док је Минесота путем трејда дошла с 11. до шестог мјеста, с којег су изабрали Џарета Кулвера. Плејмејкер Коби Вајт завршио је на седмом мјесту (Чикаго), док су првих десет комплетирали Џексон Хејс (Пеликанс), Руи Хачимура (Визардс), Кем Редиш (Хокс).

Услиједила је друга половина друге рунде где су били најзанимљивији пикови Индијане и Сан Антонија. Пејсерси су бирали Гогу Битадзеа из Меге, а Спарси Луку Шаманића из Олимпије.

1. Пеликанс – Зајон Вилијамсон (ПФ)
2. Гризлис – Џа Морент (ПГ)
3. Никс – Ар Џеј Берет (СГ)
4. Хокс – Диандре Хантер (СФ/ПФ)
5. Кавс – Дариус Гарланд (ПГ)
6. Вулвс – Џарет Кулвер (СГ)
7. Булс – Коби Вајт (ПГ/СГ)
8. Пеликанс – Џексон Хејс (ПФ/Ц)
9. Визардс – Руи Хачимура (СФ/ПФ)
10. Хокс – Кем Редиш (СГ/СФ)