latinica  ћирилица
21/06/2019 |  08:24 | Аутор: СРНА

Видео-камере на границама - пред полазак провјерити да ли има гужве

У Републици Српској и ФБиХ јутрос су повољни услови за вожњу, а Ауто-мото савез позива возаче који путују ван земље да путем интернет станице www.амс-рс.com или мобилне андроид апликације провјере тренутно стање на граничним прелазима и у случају гужви одаберу други, најближи гранични прелаз.
Гранични прелаз - Фото: РТРС
Гранични прелазФото: РТРС

Већина путних праваца овога јутра је проходна, а на дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одроњавања камења и земље на коловоз.

Актуелни су радови са употребом механизације и на магистралном путу Тишча-Луке и на регионалном путу Братунац-гранични прелаз Србија, због чега се врши наизмјенично пропуштање возила, једном траком.

Због извођења радова на санацији клизишта, на ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја, па возаче упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу дионица Јоховац-Руданка ради искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка долазиће до измјене у одвијању саобраћаја у периоду, а измјена ће бити регулисана привременом саобраћајном сигнализацијом.

Деминирање терена изводи се на деминерском радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14", општина Брод, долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на магистралном путу Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току су радови на постављању интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току су радови на изградњи и провођењу привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па се возач упозорава да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град, потпуно је обустављен саобраћај.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У ФБиХ на магистралном путу у Јајцу, на мосту преко ријеке Пливе, због санационих радова обустављен је саобраћај. За возила до седам тона алтернативни правац је Језеро-Јајце, а за возила преко седам тона Црна Ријека-Мркоњић Град.

Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Тромеђа-Звировићи.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.

Из сигурносних разлога, забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Ауто-мото савез Републике Српске 14. јуна, у рад је пустио видео камере на граничном прелазу Костајница, чиме је возачима омогућено да се путем интернет станице www.амс-рс.com или мобилне андроид апликације Ауто-мото савеза упознају о стању саобраћаја на том граничном прелазу.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ сада имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.