latinica  ћирилица
21/06/2019 |  12:01 ⇒ 13:39 | Аутор: РТРС

"Конференција беба" у 39 локалних заједница

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је да ће овогодишња "Конференција беба" бити одржана у 39 локалних заједница у Српској, што је значајан искорак у односу на 2006. годину, када су само три локалне заједнице приступиле организацији ове манифестације.
Конференција беба - Фото: РТРС
Конференција бебаФото: РТРС

Давидовићева је на конференцији за новинаре у Бањалуци навела да ће прва манифестација бити организована сутра у Билећи, а посљедња у Власеници, 12. јула.

Она је нагласила да је Министарство упутило иницијативу свим локалним заједницама да планирају и организују ове манифестације јер је то добра прилика да буде указано на значај породице и породичних вриједности.

- Централна манифестација `Конференције беба` биће одржана у Бањалуци у понедјељак, 24. јуна, у Парку Петар Кочић са почетком у 18.00 часова. Припремили смо богат садржај за дјецу и све учеснике, као и богату понуду награда које смо обезбиједили уз помоћ спонзора, којима захваљујем - рекла је Давидовићева и нагласила да ће у случају неповољних временских прилика манифестација у Бањалуци бити помјерена за други дан.

Она је као новину навела организовање такмичење очева у пресвлачењу беба.

Давидовићева је истакла да ресорно министарство позива грађане како Бањалуке, тако и других локалних заједница у Српској да учествују у "Конференцији беба".