latinica  ћирилица
21/06/2019 |  13:50 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Бањалука: Талић пустио у Сутурлију 1.200 млађи пастрмке (ФОТО)

Предсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић, пустио је данас заједно са Спортским риболовним друштвом Бањалука, преко 1.200 млађи поточне пастрмке у ријеку Сутурлију.
Порибљавање -
Порибљавање

Порибљавање је реализација раније најављених активности у склопу промоције Сутурлије као локације за туристичко-спортско-рекреативне активности у којој сви посјетиоци могу пронаћи мјесто за себе током љетних врућина и годишњих одмора.

- Захваљујем свима који су омогућили и приредили овај догађај. Порибљавање је симболичан приказ да је Сутурлија природна оаза, јер је познато да пастрмке живе у чистој води и нетакнутој природи, што Сутурлија свакако јесте, и идеално је мјесто током љета за боравак у природи. Ми се поносимо Сутурлијом, али морамо сви заједно још много тога да урадимо како би је довели на ниво који она то заслужује - поручио је Талић.

Порибљавање Сутурлије

Маринко Поповић, координатор Спортског риболовно друштво Бањалука, додаје, ријека Сутурлија заслужује да уђе у редовну годишњу акцију порибљавања.

- Уз помоћ предсједника Скупштине града, Зорана Талића, ми ћемо покушати да оживимо ријеку Сутурлију, како за риболовце тако и за све љубитеље природе који ће ту да бораве. Млађ коју смо данас пустили ћемо редовно пратити како напредује и трудићемо се да оваквих акција имамо још у току године - рекао је Поповић.

Талић додаје, данас је одржао и састанак у природи на Сутурлији са одјељењем за комуналне послове града Бањалуке, гдје је договорено кошење и чишћење доњег локалитета Сутурлије.

- У обиласку са начелником Одјељења за комуналне послове, договорили смо да у наредних 7 до 10 дана се изврши чишћење и кошење доњег локалитета Сутурлије како би било још приступачније и лијепше за све посјетиоце. Циљ нам је да Сутурлија уђе у програм редовног одржавања за наредну годину у програму комуналне потрошње - рекао је Талић.

Након Сутурлије, предсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић, данас је учествовао и у порибљавању ријеке Врбање гдје је пуштено преко 5.500 комада млађи поточне пастрмке.