latinica  ћирилица
21/06/2019 |  15:21 ⇒ 15:51 | Аутор: СРНА

Савјет за демографску политику: Промовисати породицу

Чланови Савјета за демографску политику Републике Српске договорили су на данашњој сједници реализацију кампање која би имала за циљ промоцију породице и породичних вриједности.
Сједница у Бањалуци - Фото: СРНА
Сједница у БањалуциФото: СРНА

На сједници, којој је предсједавала министар породице, омладине и спорта Српске Соња Давидовић, разговарано је и о могућности усклађивања рада и родитељства, стварању повољнијих услова за останак младих и подстицање рађања на чему ће бити базиране будуће мјере пронаталитетне политике.

Закључено је да би, осим институција, у реализацију мјера популационе политике требало да буде укључен и привредни сектор, како би били остварени најбољи резултати, саопштено је из Министарства, породице, омладине и спорта Српске.

Давидовићева је информисала чланове Савјета о активностима реализованим у координисаном раду са кабинетом предсједника Српске, као и о ангажовању Центра за демографска истраживања, који ће до септембра предложити конкретне мјере популационе политике.

Савјет за демографску политику информисаће Владу Републике Српске о реализованим активностима и планираним мјерама популационе политике.