latinica  ћирилица
22/06/2019 |  12:15 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

Шест стотина питомаца окупило се у касарни код Билеће

Питомци некадашње Школе резервних официра пјешадије, њих око 600, стигли су данас, десети јубиларни пут, из свих крајева бивше Југославије на дружење у билећкој касарни.
Питомци некадашње Школе резервних официра пјешадије - Фото: СРНА
Питомци некадашње Школе резервних официра пјешадијеФото: СРНА

Окупљене је у име локалне управе поздравио менаџер општине Билећа Михајло Вујовић који им је пожелио добродошлицу и истакао да их Билећани, као и увијек, радо дочекују.

Он је рекао да Билећани питомце некадашње школе резервних официра популарно назване "Билећанци" доживљавају као озбиљан сопствени привредни, културни и пријатељски ресурс.

Командант касарне "Билећки борци" пуковник Небојша Ивезић поздравио је питомце у име Другог пјешадијског батаљона Оружаних снага БиХ, те оцијенио да је ова школа резервних официра била животна школа, за што је доказ да су њени припадници постигли највиша признања и успјехе у својој служби.

Најстарији питомац ове године је осамдесетпетогодишњи Слободан Белошевић који је био припадник друге класе билећке Школе резервних официра.

Према његовим ријечима, за Билећу га вежу лијепе успомене, иако му је ова Школа остала упамћена и по гвозденој дисциплини.