latinica  ћирилица
22/06/2019 |  14:48 ⇒ 20:28 | Аутор: СРНА

У недјељу нестабилно са кишом, пљусковима и грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недјељу ће бити нестабилно вријеме са кишом и пљусковима праћеним грмљавином, док је у централним предјелима и на истоку могућа појава суградице и града.

Ујутро ће бити промјенљиво облачно вријеме, на југу и дјелимично на истоку ведро, док ће на западу и сјеверу бити кише и локално пљускова, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана очекују се и локално непогоде, усљед којих ће у кратком временском периоду вјетар бити појачан, као и количина падавина.

Јутарња температура од 15 до 21, на југу 23, а највиша дневна од 20 до 25, на југу 27 степени Целзијусових.

Вјетар слаб до умјерен, на моменте и појачан промјенљивог смјера, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница 18 степени, Чемерно 23, Калиновик, Хан Пијесак, Иван Седло 24, Мраковица 25, Соколац, Шипово 26, Гацко, Крупа на Уни, Невесиње, Ливно 27, Мркоњић Град, Рибник, Бихаћ и Бугојно 28, Билећа, Нови Град, Србац, Сребреница, Груде, Билећа 29, Добој, Зворник, Приједор, Требиње, Фоча, Градачац, Сански Мост, Тузла 30, Неум, Сарајево, Бањалука и Бијељина 31, Рудо и Брчко 32, Вишеград и Мостар 33 степена.

У Републици Српској и ФБиХ до краја дана се очекује променљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима.

Уз облачност са југозапада послијеподне доћи ће до пораста нестабилности, па ће на сјевероистоку, истоку и централним предјелима бити услова за локалне пљускове праћене грмљавином, понегдје и суградицом.