latinica  ћирилица
23/06/2019 |  08:08 ⇒ 16:46 | Аутор: novosti.rs

Ватерполисти Србије против Хрватске за карту за Токио

Ватерполо тим Србије, у полуфиналу завршног турнира Свјетске лиге на Ташмајдану" надиграо је Аустралију са 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4) и данас (16.45) ће се у финалу са "баракудама" борити не само за злато и чек од 100.000 долара, већ и за карту за Токио.
Србија - ватерполо (Фото: twitter.com/lenaquatics) -
Србија - ватерполо (Фото: twitter.com/lenaquatics)

Прије четири дана у групи Б олимпијски и европски шампион савладао је свјетског првака са 11:10.

- Прве двије четвртине одиграли смо одлично. Послије је дошло до опуштања, можда и због резултата, јер смо вјероватно помислили да смо већ у финалу. Можемо бити задовољни већим дијелом утакмице, осим пада од половине треће до половине четврте четвртине. Имали смо изузетан напад, били смо креативни, распуцани. Ако мало боље играмо у финалу, имаћемо велике шансе. Хрватска припада самом свјетском врху и биће то велики дуел - нагласио је Андрија Прлаиновић.

Олимпијски и европски шампиони су кренули силовито и прву четвртину одиграли за уџбенике. Пулени Дејана Савића били су изванредни у одбрани и експлозивни у нападу. Србима је у тим тренуцима све полазило за руком, већ у трећем минуту су головима Филиповића, Мандића и Вица водили са 3:0. Делфини нису смањивали гас, већ су наставили да "даве" Аустралијанце и брзо стигли и до 6:1, а на полувријеме су отишли са 9:4. 

- Пореметио нам се мало биоритам, јер смо из ноћног термина ускочили у дневни, на плус 30 степени. Мислим да смо чак изненађујуће добро отворили утакмицу. Послије је дошло до пада концетрације, мислим да нам је сунце узело доста енергије. Ипак, успјели смо индивидуалним квалитетом да се одржимо. Опет играмо са Хрватима, а ако желимо да побиједимо морамо да одиграмо цеијлу утакмицу у истом ритму - истакао је Милош Ћук.

Када се многима на трибинама учинило да је све ријешено, Аустралијанци су се уздигли и опасно припријетили, јер су три минута прије краја смањили на 13:11. Златни момци су успјели да сачувају мирноћу, Филиповић је на вријеме погодио за 14:11, а Никола Јакшић и Страхиња Рашовић су у финишу меча запечатили судбину Аустралијанаца.

- Изгледа да смо изгубили снагу у финишу. Они су веома спремна екипа, никад се не предају и на томе им свака част. Били смо много квалитетнији, а данас нас поново чека дуел са Хрватима. Посљедњих година имамо проблема с њима. Иако имамо бољу игру, не можемо да дођемо до пуног изражаја, тешко користимо и играча више. На тај сегмент морамо посебно да обратимо пажњу у финалу - примијетио је Душко Пијетловић.