latinica  ћирилица
24/06/2019 |  11:18 | Аутор: СРНА

Вулин: Рекордан број излагача на "Партнеру"

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да да ће на Сајму наоружања "Партнер 2019", који почиње сутра у Београду, учествовати рекордан број излагача, те да ће домаћа одбрамбена индустрија представити своје производе, али се и упознати о понуди из свијета.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

- Долази и велики број страних делегација да виде шта нудимо њиховим војскама и свјетском тржишту. У наредних неколико дана, Србија ће сигурно бити једно од најзначајнијих мјеста када је ријеч о одбрамбеној индустрији - рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Он је навео да је одбрамбена индустрија Србије важан сегмент у српској привреди јер запошљава велики број људи, стално се унапређује, генерише велики приход за државу, има тржиште.

Помоћник министра одбране Ненад Милорадовић рекао је за РТС да ће најновији домети домаће одбрамбене индустрије бити представљени на Сајму наоружања и војне опреме "Партнер 2019" који ће трајати до петка, 28. јуна.

- Сајам у Београду је привукао пажњу, што говори о позицији српске одбрамбене индустрије на тржишту - рекао је Милорадовић и додао да је примарни задатак опремање Војске Србије најсавременијим системима.

Он истиче да је у току опремање пјешадијских јединица новом генерацијом оклопних борбених возила, стрељачким наоружањем, оптоелектронским системима, разним врстама нове муниције, као и најсавременијим артиљерисјким системима са високим нивоом аутоматизације, са вођеним ракетама.

- То је нешто што значајно подиже способност наше артиљерије - каже Милорадовић и додаје да слиједи модернизација оклопних борбених возила и тенкова.

Покровитељ Сајма наоружања "Партнер 2019" је Министарство одбране Србије, суорганизатор Јавно предузеће "Југоимпорт СДПР", а извршни организатор "Београдски сајам".

На сајму ће наступити 128 излагача, 96 из Србије и 32 из иностранства.

Земље учеснице су Француска, Аустрија, Швајцарска, Финска, Шведска, Њемачка, Италија, САД, Данска, Велика Британија, БиХ - Република Српска, Словенија, Хрватска, Чешка, Бјелорусија, Словачка и Србија, као и бројне стране делегације.