latinica  ћирилица
24/06/2019 |  11:20 ⇒ 11:53 | Аутор: РТРС

Дјеца са Косова и Метохије послије посјете Српској стигла кући

Дјеца са Косова и Метохије која су протекле недјеље боравила у Републици Српској стигла су у недјељу у вечерњим часовима у Косовску Митровицу.
Дјеца са Косова и Метохије (фото: tvmost.info) -
Дјеца са Косова и Метохије (фото: tvmost.info)

 У Вишеграду је јуче организован централни испраћај више од 1.000 дјеце и наставника са Косова и Метохије, који су боравили у седмодневној посети Републици Српској.

Дјеца су у протеклих седам дана боравила у 19 градова и општина у Српској у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске". 

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов рекао је да је ово осми пут да су у Српској боравила дјеца са Космета, да се посјета успјешно завршава и да су задовољни и гости и домаћини.

- Хвала свим градовима Републике Српске који су отворили врата, пружили огромно гостопримство дјеци са Косова и Метохије. Они се данас враћају у своју стварност. Нажалост, код њих није слободно као код нас. Желимо им срећан пут и да овај пројекат наставимо и сљедеће године - додао је Арлов.

Он је захвалио породицама, основним школама, локалним заједницама, институцијама, Влади Републике Српске, Министарству просвете, Министарству породице, омладине и спорта, Канцеларији за Косово и Метохији, Управи за сарадању са Србима у Влади Србије, Министарству унутрашњих послова, односно свима који су на неки начин учествовали у овом пројекту.

Извор: Радио Косовска Митровица