latinica  ћирилица
24/06/2019 |  14:32 ⇒ 16:37 | Аутор: СРНА

Влада Српске ће максимално заштитити раднике Арселор Митала

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да у вези са ситуацијом у приједорској компанији Арселор Митал Влада Српске ради оно што је у њеном домену и максимално ће заштитити раднике.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Коментаришући данашњи једночасовни штрајк упозорења са којег су радници упутили захтјеве менаџменту да повећа плате запосленима и спријечи отпуштање 300 радника најављено из централе компаније, Вишковић је новинарима у Бијељини рекао да је став Владе да се преговара и покуша наћи рјешење.

Он је навео да Влада Републике Српске чека информацију шта Митал, односно њихови власници, очекују.

- Ми ћемо се тако и одредити. Оно што Влада буде преузела, било какву обавезу, то ће и урадити. Влада ће максмимално заштитити раднике, што је у њеном домену, али не можемо утицати на пословне одлуке неких компанија - напоменуо је Вишковић.

Он је подсјетио да је разговарао и са предсједником синдиката.

- На мој захтјев је организован састанак у Приједору којем је присуствовао и ресорни министар и власници Митала. Преговори су у току, састанци се настављају и Влада ради свој дио - каже Вишковић.

Радници компаније Арселор Митал"Приједор одржали су данас једночасовни штрајк упозорења са којег су упутили захтјеве менаџменту да повећа плате запосленима и да спријечи отпуштање 300 радника најављено из централе компаније.

Предсједник Синдикалне организације Арселор Митал Приједор Саша Кукољ рекао је да су се синдикалци одлучили за једночасовне обуставе рада да би скренули пажњу на проблеме, изнијели захтјеве и дали рокове у којима би управа требало да одговори на њих.