latinica  ћирилица
24/06/2019 |  16:11 | Аутор: СРНА

Формиран предмет против Мирне Никчевић

Више државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет против првог савјетника у Амбасади Црне Горе у Анкари Мирне Никчевић, суспендоване због коментара које је изнијела на друштвеној мрежи Фејсбук.
Мирна Никчевић (Фото: mirna.nikcevic) - Фото: Facebook
Мирна Никчевић (Фото: mirna.nikcevic)Фото: Facebook

Никчевићева је, расправљајући на Фејсбуку о Тројичинданском сабору, одржаном испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици, између осталог, написала да би запалила тај храм и "сва говеда тамо".

- Током истраге биће прибављени сви подаци и обавјештења ради оцјене да ли се у њеним радњама стичу елементи бића било којег кривичног дјела које се гони по службеној дужности - саопштено је из Тужилаштва.

Из црногорског Министарства иностраних послова саопштено је да је Никчевићевој скраћен мандат и да је суспендована до правоснажног окончања дисциплинског поступка.

Митрополија црногорско-приморска организовала је 15. јула Тројичиндански сабор пред Саборним храмом Христовог васкрсења у Подгорици с циљем да се у заједничкој молитви православних вјерника пошаље јасна порука да је једини прави пут - пут богољубља и братољубља.

Сабор је сазван у знак протеста због предложеног закона о слободи вјероисповијести који предвиђа одузимање имовине, односно храмова, Српске православне цркве у Црној Гори.