latinica  ћирилица
24/06/2019 |  18:28 | Аутор: СРНА

Шпирић: Прекршен Пословник приликом сазивања сједнице Дома народа

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић поновио је да је данашња хитна сједница Дома народа сазвана кршњењем Пословника овог дома.

Шпирић је у изјави новинарима демантовао тврдњу предсједавајућег Дома народа Бакира Изетбеговића да је сједницу сазвао у складу са пословничким одредбама.

Шпирић је рекао да не зна како ово да назове осим покушајем малих подвала што није примјерено озбиљним људима, поготово у парламенту.

Он је прецизирао да је први захтјев шефа Клуба бошњачких делегата Асима Сарајлића за сазивање хитне сједнице стигао 20. јуна.

- Данас смо добили прилог под истим датумом, истим бројем протокола и пет потписа, да би у 16.45 часова добили протоколисано под 24. јун - навео је Шпирић истичући да је и једно и друго кршење Пословика.

Он је упозорио да за демократију нема ништа опасније од упуштања у овакве игре.

Према Шпирићевим ријечима, државни службеник који је донио документ са новим датумом протокола рекао је да му је тако наређено из Клуба бошњачкких делегата.

- Ако у овом парламенту државни службеници раде по налогу клубова и политичара ова земља је у озбиљним проблемима - исгтакао је Шпирић, оцијенивши да би било добро да се покрену поступци против државних службеника који се на овакав начин баве парламентарним радом.