latinica  ћирилица
25/06/2019 |  09:48 | Аутор: СРНА

Ђурић: Забринутост због прекида канала снабдијевања за Србе на сјеверу

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је забринут због додатног притиска поводом такса за Србе на Космету и што су приштинске власти претходних дана пресјекле канале снабдијевања сјевера покрајине основним животним намирницама.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

- Почињу да се јављају одређене несташице. Али, ми ћемо налазити начин да допунимо све што је потребно Србима на Космету - рекао је Ђурић за ТВ "Пинк" и подсјетио на план предсједника Србије Александра Вучића за помоћ и подршку Србима на Космету.

Према његовим ријечима, Албанци своје дјеловање заснивају на парафираном споразуму из фебруара 2012. године, који је потписала биша ДОС-ова власт, којим је предвиђено да гранична полиција такозваног Косова успостави прелазе Јариње, Брњак...

- Сад та гранична полиција отима камионе, комбије са робом, у Косовској Митровици нестају прозводи - истиче Ђурић.

Говорећи о помоћи Србима на Космету, Ђурић наглашава да је лијепа вијест да је завршен стратешки пројекат изградње независног система водоснабдијевања за сјевер Космета, а тај регионални водовод ће 28. јуна бити пуштен у рад.

Он је навео да ће 12. јула бити отворена и друга завршна фаза новог љечилишног комплекса у Бањској, што је значајно и за туризам, јер ће туристи моћи да посјете и манастир Бањска, задужбину Краља Милутина, која је рестаурирана.