latinica  ћирилица
25/06/2019 |  11:30 | Аутор: СРНА

Мирни протест у четвртак у Парку Младен Стојановић

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић рекао је данас да ће мирни протест у четвртак, 27. јуна, бити одржан у бањалучком Парку Младен Стојановић и да су за то добили полицијску дозволу.
Парк Младен Стојановић - Фото: РТРС
Парк Младен СтојановићФото: РТРС

Станивуковић је рекао новинарима у Бањалуци да ће скуп бити одржан од 19.30 часова мирно, достојанствено и без иједне непријатности, те да ће један од захтјева бити да наредни протест буде одржан на Тргу Крајине.

Он је поручио да ће у том захтјеву бити истрајни.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић рекао је да је циљ поштовање основних људских и грађанских права, те истакао да људи треба да "савладају страх".

Одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Јово Савановић рекао је да су довољан разлог за протесте убиства у Бањалуци, која још нису расвијетљена.

Независни одборник у Скупштини града Бањалука Саша Лазић тврди да је "у друштву на сцени једнострана анархија што за посљедицу има одлазак са ових простора".

СРНА је раније објавила да су Станивуковић, Тривићева и Вукановић јутрос прихватили приједлог бањалучке Полицијске управе да јавни скуп, заказан за четвртак, буде одржан у Парку Младен Стојановић, а не на Тргу Крајине, с обзиром на то да је Парк локација коју је Град Бањалука дефинисао за те намјене.

СРНА сазнаје да су посланици позвани јутрос у просторије Полицијске управе Бањалука да допуне пријаву јавног окупљања, јер није садржавала све податке који су дефинисани Законом о јавном окупљању.

Посланици, подносиоци пријаве јавног скупа, прихватили су да измијене пријаву и допуне је потребним подацима.

Станивуковић и Тривићева предали су 22. јуна Полицијској управи Бањалука захтјев за мирно окупљање грађана на Тргу Крајине у четвртак, 27. јуна, у 19.30.