latinica  ћирилица
25/06/2019 |  12:42 | Аутор: СРНА

У Сарајеву неће бити окупљања миграната

У Сарајеву неће бити окупљања миграната на јавним површинама и мјестима која нису за то предвиђена, закључено је на данашњем састанку представника МУП-а Кантона Сарајево и Службе за послове са странцима.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

На састанку је анализирано досадашње стање безбједности по питању повећаног прилива миграната у Кантону Сарајево, те су размијењене оперативне информације о нарушавању јавног реда и мира, као и броју кривичних дјела која су починили мигранти, саопштено је из Службе.

Разговарано је и о стању безбједности на подручју општине Хаџићи и у привременом прихватном центру Ушивак, те контатовано да је одлична сарадња припадника МУП-а Кантона Сарајево и инспектора Службе за послове са странцима резултирала повољном безбједносном ситуацијом у привременом прихватном центру Ушивак и општини Хаџићи, с обзиром на то да мигранти нису починили већи број кривичних дјела.

На основу анализе, договорена је даља оперативна сарадња, те ће у наредном периоду бити реализоване заједничке акције у Кантону Сарајево, посебно у урбаним дијеловима града, жељезничкој и аутобуској станици и другим мјестима окупљања миграната.

Циљ је утврђивање боравишног статуса миграната у БиХ, регистрације, узимања биометријских података и измјештања из урбаних дијелова града у привремене прихватне центре, азилантски центар, те у имиграциони центар гдје ће бити смјештена лица склона вршењу кривичних дјела, нарушавању јавног реда и мира и представљају опасност по безбједност грађана и њихове имовине.

Директор Службе Слободан Ујић захвалио је вршиоцу дужности комесара Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево Милораду Башићу и његовим сарадницима и изразио увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена.