latinica  ћирилица
25/06/2019 |  14:09 | Аутор: sputniknews.com

Русија, Америка и Израел постигли договор о Сирији

Русија, САД и Израел усагласили су се око већине питања поводом регулисања сиријске кризе, изјавио је секретар Савјета безбједности Русије Николај Патрушев.

Како се наводи, Патрушев се састао са помоћником америчког предсједника за националну безбједност Џоном Болтоном и шефом израелског савета за националну безбједност Меиром Беном Шабатом.

- Ми смо се сагласили о већини (питања) и о томе какву желимо да видимо Сирију на крају - рекао је Патрушев.

Према његовим ријечима, тероризам остаје један од главних проблема у Сирији, а изазови на Блиском истоку су стварни, стога им се треба супротставити.

- У потпуности се слажемо са мишљењем премијера Нетанијахуа по питању тога каква треба да буде Сирија на крају наших акција - мирна и безбједна. Желим да додам да се морају осигурати суверенитет, независност, територијални интегритет Сирије - додао је Патрушев.

Секретар Савјета безбједности Русије изјавио је да је број терориста у Сирији и Ираку знатно мањи, захваљујући помоћи САД.

Патрушев је раније на састанку са колегама из Израела и САД позвао и да се снизи иранско-израелска напетост и да се не дозволи претварање Сирије у "арену за геополитичке сукобе", преноси Спутњик.