latinica  ћирилица
25/06/2019 |  15:54 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

У Берковићима одржана "Конференција беба"

У Берковићима је данас одржана “Конференција беба”. На веселом скупу, чији је циљ промоција вриједности породице, изабрано је ново предсједништво беба, а свим учесницима уручени су скромни поклони.

Више од тридесет малишана Берковића дружили су се уз музику и пјесму, као и њихови родитељи, на највеселијем скупу, у оквиру порограма Видовданских свечаности.

Предсједништво беба, до наредне конференције, чиниће три дјечака – Павле Ћупина, најмлађи, Драган Павић, најстарији и Славко Радишић, дјечак са највише браће и сестара.

Одзив и организација, под покровитељством Министарства, су показатељ колико најмлађи значе неразвијеној и општини подложној расељавању.

Прошле године у Берковићима је рођено 16 беба. Свако новорођено дијете, другу годину заредом, Општина дарује са по хиљаду марака. Први човјек општине, Ненад Абрамовић, данас је био у двострукој улози.

- Ово је лијеп начин да укажемо на значај породице, рађања, како у општини Берковићи, тако и у читавој Српској и у српском народу, да сазовемо наше малишане, да се дружимо... -рекао је Абрамовић.

И ове године, шесту по реду манифестацију “Конференација беба”, подржала је Општина Берковићи.