latinica  ћирилица
25/06/2019 |  16:46 | Аутор: СРНА

МУП Србије: Ухапшена 62 лица због тешких кривичних дјела

Полиција у Србији је, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, а с циљем сузбијања општег криминала, у више акција ухапсила 62 лица због сумње да су починили различита кривична дјела - од шверца дроге и оружја, до крађа, фалсификовања исправа и порнографије.
МУП Србије -
МУП Србије

Ухапшени су осумњичени да су извршили кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет дроге, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, тешке крађе, разбојништва, преваре, угрожавање безбједности, саопштено је из МУП Србије.

Такође, ухапшени су осумњичени за недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, фалсификовање исправа, приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искориштавање малољетног лица за порнографију и друга кривична дјела.

Против још девет лица поднесене су кривичне пријаве у редовном поступку.

У више одвојених акција на територији Србије полиција је заплијенила више од три килограма дроге, од чега око пола килограма кокаина, 1,2 килограма амфетамина, око 130 грама хероина, више од 1,2 килограма марихуане и више од 300 комада екстазија и других таблета.

На подручју Београда откривена је и једна лабораторија за узгој марихуане у вјештачким условима.

Полиција је у оквиру ових акција заплијенила и 1,1 килограм експлозива, четири пушке, од којих је једна полуаутоматска, шест пиштоља, три револвера, више стотина комада муниције различитог калибра и детонаторске каписле.

У акцији је одузето 13.420 евра, 1.193 долара, око 170.000 динара /1.440 евра/ и више возила.

Такође, одузета су и два рачунара, екстерни хард диск и један лаптоп.