latinica  ћирилица
25/06/2019 |  17:19 ⇒ 18:55 | Аутор: СРНА

Додик: Српска мора бити прихваћена у пуном капацитету или нема БиХ

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да се у БиХ мора прихватити Република Српска, са свим њеним уставним правима, или неће бити ни БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Нико се неће играти српским националним и интересима Републике Српске, која ће на нивоу институција БиХ бити представљена како треба или неће никако - истакао је Додик на конференцији за новинаре у сједиштву Републике Српске у Источном Сарајеву.

Додик је упозорио да они који се наводно највише брину за БиХ, у првом реду лидер СДА Бакир Изетбеговић, у ствари ризикују њено постојање водећи политику која је довела до скоро потпуне блокаде институција.

Он је напоменуо да БиХ данас није ништа ближе формирању власти него у новембру прошле године, подсјетивши да је формирана само "карикатура која се зове Представнички дом, као и Дом народа", који такође не функционишу у пуном капацитету.

Додик је додао да БиХ нема усвојен буџет, да функционише привремено финансирање, као и да су почетком сљедеће седмице потребне нове одлуке о томе, а питање је да ли ће оне моћи да буду донесене.

Због тога би, истиче Додик, могло да дође до обуставе исплате плата у институцијама БиХ људима који су тамо запослени, од којих су многи у кредитима...

- Ми нисмо криви за то, ми смо спремни на формирање власти - поручио је Додик.

Повезане вијести:

Додик: ОБА пратила медије у БиХ, међу њима и РТРС