latinica  ћирилица
25/06/2019 |  18:26 | Аутор: СРНА

Трамп: Напад у случају удара на било шта америчко!

Амерички предсједник Доналд Трамп запријетио је данас да ће напасти Иран као одговор на било какав удар "на било шта америчко" након што је Техеран саопштио да нове санкције САД онемогућавају дипломатију, а поступци Бијеле куће названи су "ментално ретардираним".
Доналд Трамп (Фото: newyorker.com) -
Доналд Трамп (Фото: newyorker.com)

- Веома неписмено и вређајуће саопштење које је Иран данас објавио само указује на то да они не схватају реалност. Било какав напад Ирана на било шта америчко наићи ће на велику и огромну снагу. У појединим областима огромно значи тотално уништење - навео је Трамп у поруци објављеној на друштвеној мрежи Твитер.

САД је јуче увела санкције вишерангираним иранским званичницима, укључујући врховног лидера ајатолаха Али Хаменеија. Санкције иранском министру спољних послова Мухамеду Џаваду Зарифу најављене су за касније током седмице.

Тензије између Ирана и САД су ескалирале прошлог мјесеца када је Вашингтон окривио Техеран за нападе на два нафтна танкера у Оманском заливу.

Техеран је потом оборио америчку беспилотну летјелицу и тврди да је то учињено у ваздушном простору Ирана, што је Вашингтон негирао.