latinica  ћирилица
25/06/2019 |  19:22 ⇒ 19:27 | Аутор: Б92

Ђоковић добио први меч на трави, спреман је за Вимблдон (ВИДЕО)

На првом од два предвиђена егзибициона меча на "Будлсу", спрски тенисер Новак Ђоковић савладао је Чилеанца Кристијана Гарина са 2-0 у сетовима.
Новак Ђоковић - Фото: Тwitter
Новак ЂоковићФото: Тwitter

Након пораза у полуфиналу Ролан Гароса, свјетски број један је двије седмице провео у Београду гдје се одмарао са породицом и одржавао своју форму.

Припреме је наставио на чувеном егзибиционом турниру "Будлс", на коме је иначе остварио и прву овогодишњу побједу на трави над чилеанским тенисером Кристијаном Гарином и то са 2-0, по сетовима 6:2, 6:4.

Након меча Новак Ђоковић се нашалио са публиком да неће, као што је урадио 2014. заједно са Бугарином Григором Димитровим да пред окупљеним народом одигра стриптиз пошто је ипак сада отац два дјетета и супруг.

Најављено је да ће Ђоковић још сутра играти на "Будлсу", али није познато са којим противником, након чега се и дефинитивно сели на Вимблдон гдје обрачуни у главном жријебу почињу у понедјељак 1. јула.

Поред Ђоковића и Гарина на овом егзибиционом такмичењу учествују још Фабио Фоњини, Дебнис Шаповалов, Дијего Шварцман, Мартин Клижан, Томаш Бердих, Роберто Баутиса Агут, Карен Хачанов, Стефанос Циципас и већ поменути, Григор Димитров.