latinica  ћирилица
25/06/2019 |  21:16 ⇒ 21:26 | Аутор: dnevni avaz

Разнијели банкомат и побјегли са плијеном

Истражиоци трагају за бандом професионалаца која је јуче у глуво доба ноћи, у 3.30 часова, гасом разнијела банкомат Уникредит банке у склопу самопослуге Меркатор у Хаџићима.
Разнијели банкомат и побјегли са плијеном (Фото: Р.Балић/Аваз) -
Разнијели банкомат и побјегли са плијеном (Фото: Р.Балић/Аваз)

У експлозији је уништен и улазни портал супермаркета, а пљачкаши су са собом однијели банкомат са новцем. Све је одрађено у неколико минута, а претпоставља се да су побјегли магистралним путем Сарајево – Мостар, који је удаљен само метар од опљачканог објекта.

Како причају станари зграде у којој је смјештен супермаркет, све се десило као у криминалистичким филмовима.

– Пробудила ме јака експлозија. Било је попут земљотреса. Не знам како да вам све то опишем. Чуо се велики прасак, као да је пукла бомба. Уз нашу зграду је и бензинска пумпа, човјек помисли на оно најгоре. Сишли смо напоље, аути стоје на истом мјесту. У рекордном року дошла је полиција са дугим цијевима, специјалци. Ниједан ауто није оштећен – каже Мерима Бандић, која ни сада, како каже, не може доћи себи, како се то брзо десило и како су лопови посао урадили у рекордном року.

Незванично је потврђено да је банкомат разнесен плином. Очито се ради о професионалним лоповима, којима је, како рече један радник из обезбјеђења, потребно мало времена до дођу до плијена.

– Пљачка уз употребу плина је опасна и ту лако, уз само малу грешку, могу да настрадају и пљачкаши. Очито је да се ради о искусним лоповима, професионалцима – рекао је саговорник Аваза.

Радници Меркатораљ који су јуче ујутро дошли на посао, нису могли ући док полиција не одради увиђај.

– Унутра је доста тога оштећено од експлозије. Тек нас очекује посао кад полиција заврши увиђај. Треба све ово почистити, довести у ред. Оштећена су улазна врата, доста тога је уништено – рекао је један од радника.

Објект је под видеонадзором и пљачкаши су сигурно снимљени. Претпоставља се да су били маскирани, што ће отежати њихову идентификацију.

Више тимова сарајевске полиције прикупљало је јуче трагове са мјеста догађаја и обавило увиђај.