latinica  ћирилица
26/06/2019 |  07:40 ⇒ 07:48 | Аутор: РТРС

Камен темељац за Дневни центар у Косовској Митровици

У сјеверном дијелу Косовске Митровице данас ће бити положен камен темељац и озваничен почетак градње објекта Дневног центра "Подржи ме" који је намијењен за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, изјавио је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.
Дневни центар "Подржи ме" - Фото: РТРС
Дневни центар "Подржи ме"Фото: РТРС

Арлов је истакао да Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији води хуманитарну акцију у Републици Српској за прикупљање помоћи за изградњу првог дневног центра на Космету, намијењеног за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, њих 137, који су уједно чланови Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице.

Он је прецизирао да је до сада у Републици Српској сакупљено више од 70.000 евра за земљиште, израду пројекта и почетак градње објекта величине 631 метар квадратни, а укупна вриједност је око 280.000 евра.

Осим овог вида помоћи, прошле седмице је у 19 градова и општина у Републици Српској боравило више од 1.000 дјеце и наставника са Косова и Метохије, у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".