latinica  ћирилица
26/06/2019 |  11:27 ⇒ 11:28 | Аутор: СРНА

Беванда: Одлука о буџету на Предсједништву БиХ

Министар финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату Вјекослав Беванда рекао је данас да није права адреса када је ријеч о усвајању буџета институција БиХ, јер је то сада на Предсједништву БиХ.
Вјекослав Беванда - Фото: СРНА
Вјекослав БевандаФото: СРНА

Беванда је, у паузи засједања Представничког дома ПС БиХ, рекао новинарима у Сарајеву да је Министарство у новембру завршило буџет, који је једногласно усвојен у Савјету министара и упућен Предсједништву.

- Сви даљи кораци су на Предсједништву БиХ који је формални предлагач и упућује га у парламент - рекао је Беванда.

На констатацију да крајем овог мјесеца истиче одлука о привременом финансирању, Беванда је навео да је ресорно министарство, поступајући по закону, сачинило одлуку о привременом финансирању за трећи квартал, припремило потребно мишљење и упутило у Савјет министара у техничком мандату.

Беванда је нагласио и да није адреса за питање да ли ће сутра бити одржана сједница Савјета министара у техничком мандату, јер не сазива сједнице и не утврђује дневни ред.

- Ја сам замјеник предсједавајућег Савјета министара /у техничком мандату/, знам добро процедуре и поступам одговорно јер нисам присуствовао само на двије од 170 сједница због службених обавеза - рекао је Бевнда.

Он је указао и да већ двије и по године траје блокада Управног одбора Управе за индиректно опорезивање.

Беванда каже да се сваки мјесец одржава сједница и да у својству предсједавајућег, који утврђује дневни ред, ставља одлуку о привременим коефицијентима и поравнањима.

- Нажалост, двије и по године немамо већину прописану Правилником о раду Управног одбора и ја на свакој сједници гласам за све приједлоге. Мислим да је ситуација јако озбиљна и тешка, али чиним све што могу. Исцрпљивање је између оних који требају одлучивати и сасвим нормално је да се то послије прелива у политику - рекао је Беванда.