latinica  ћирилица
26/06/2019 |  12:04 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

Тегелтија: ВСТС није сервис Представничког дома

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија рекао је да се нико из те правосудне институције данас неће појавити на сједници Представничког дома ПС БиХ јер нико није добио позив за присуство, истакавши да је "ад хок позивање неозбиљно".
Милан Тегелтија (фото: Н1) -
Милан Тегелтија (фото: Н1)

- Да би представници ВСТС-а дошли на сједницу парламента, морају на вријеме добити позив како би се за исту могли припремити и ускладити распоред својих активности. ВСТС није техничка служба нити сервис Представничког дома да му се позиви за присуство сједницама достављају ад хок у току трајања сједница, нити је то примјерено духу партнерства између законодавне и судске власти у БиХ - истакао је Тегелтија.

Он је за портал Кликс рекао да је, уколико Представнички дом жели присуство представника ВСТС-а на сједници, потребно на вријеме упутити позив и да ће се у том случају представници ВСТС-а одазвати.

Предсједавајућа Представничког дома парламента БиХ Борјана Кришто претходно је дала получасовну паузу на захтјев Клуба СДА, чији је шеф Адил Османовић тражио да се посланицима обрати неко у име ВСТС-а "како би се о стању у правосуђу могла водити аргументована расправа".

Након 30 минута паузе сједница је настављена, с обзиром на то да се нико из ВСТС-а није појавио.