latinica  ћирилица
26/06/2019 |  12:17 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Кабинет министра спољних послова БиХ није добио одговор МУП-а

Кабинет министра спољних послова БиХ није добио одговор на званичан акт који је у петак под ознаком "хитно" отпремљен Министарству унутрашњих послова Републике Српске, саопштено је данас из овог кабинета.
Министарство иностраних послова БиХ (Фото: mvp.gov.ba) -
Министарство иностраних послова БиХ (Фото: mvp.gov.ba)

- У акту којим смо тражили званичну информацију из МУП Републике Српске о случају привођења шведског држављанина у Бањалуци за потребе припреме за састанак са шведском министарком иностраних послова заказаним за понедјељак, 24. јуна, због кратких рокова акт смо отпремили под ознаком "хитно" уз јасно назначен број телефона и електронску адресу контакт-особе која је у делегацији МИП БиХ у Стокхолму. Из МУП-а није стигао нити званичан акт у Министарство спољних послова БиХ, нити одговор на електронску пошту назначену у акту - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је у Министарство прослијеђен само "дио комуникације МУП-а Републике Српске са отправником послова Амбасаде Краљевине Шведске, али не као званичан акт нити на адресу наведену у акту". Додаје се да је тај документ "непотписан и у изузетно непрофесионалној форми".

- Прослијеђена интерна преписка МУП Републике Српске са отправником послова друге земље није званичан акт који може да буде кориштен за припрему састанка - наведено је у саопштењу.