latinica  ћирилица
26/06/2019 |  13:53 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

Положен камен темељац за градњу Дневног центра "Подржи ме"

У сјеверном дијелу Косовске Митровице данас је положен камен темељац за изградњу дневног центра "Подржи ме" за дјецу и младе са потешкоћама у развоју коју са 250.000 евра финансирају институције и грађани Републике Српске посредством Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com) -
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com)

Камен темељац је освештао парох митровички Милија Арсовић, који је пожелио да корисници будућег дома имају спокој и смирење и да у тој установи буде све мање корисника.

Он је благословио Србе из Републике Српске који су, како је истакао, још једном доказали да не одустају од помоћи сабраћи на Косову и Метохији.

- Нека Бог подари спокој свим људима који су помогли да за најугроженију категорију Срба са сјевера Косова буде обезбеђена кућа у којој ће моћи да се друже и деца и њихови родитељи - рекао је прота Милија.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, који је положио камен темељац, истакао је да је Република Српска спремна да на сваки начин помогне српском народу на Космету, који не одустаје од циља да преживи и опстане на својим огњиштима.

- Обећали смо на хуманитарној академији у јануару у Звечану да ћемо обезбиједити средства за куповину плаца и градњу дома. Послије непуних шест мјесеци обезбиједили смо више од четвртине потребних средстава. Захваљујући добрим људима изградићемо и опремити дом да би корисници и њихови родитељи имали другу кућу у којој ће моћи да размијене потребна искуства у лијечењу - рекао је Арлов.

Он је навео да је Одбор добио обећање Владе Републике Српске и Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију да ће обезбиједити средства за опремање дома за дјецу са посебним потребама.

Арлов је захвалио свим донаторима, посебно ученицима Основне школе "Свети Сава" из Рогатице чијих је 20 ученика прикупило 20 евра, показавши тако да разумију терет родитеља и дјеце са посебним потребама која живе на сјеверу Косова.

Арлов је поручио да грађани Српске неће престати да помажу сународнике на Косову и Метохији.

Радован Апостоловић, отац болесне дјевојчице, у име породица је захвалио Србима и институцијама Српске.

Он је рекао Срни да не постоје ријечи којима се може исказати захвалност, осим да свим донаторима Бог подари здравље и здраве породице.