latinica  ћирилица
26/06/2019 |  14:15 | Аутор: РТС

Кокошков: Имам жељу да водим Србију, али нека Ђорђевић још дуго буде селектор

Кошаркашки стручњак Игор Кокошков изјавио је да би волео да једног дана постане селектор репрезентације Србије, али да то није реално у скоријој будућности. Кокошков је дао пуну подршку раду Александра Ђорђевића.
Игор Кокошков (Фото: AP Photo/Lefteris Pitarakis) -
Игор Кокошков (Фото: AP Photo/Lefteris Pitarakis)

- Српска репрезентација има, не доброг, него феноменалног селектора и човјека Александра Ђорђевића, заиста сви треба да будемо пресрећни што је одлучио да се бави тиме и да има енергију, ентузијазам и амбицију да буде селектор. Ја му желим да докле год та жеља постоји код њега буде на том мјесту. Резултати су врло конкретни и врло опипљиви, погледајте само шта су урадили посљедње четири године. Моја жеља за радом са националним тимом наравно да постоји, али то није жеља у краткорочном плану и Боже здравља нека Сале буде селектор још много, много година - рекао је Кокошков.

 Освајач европске титуле са Словенијом 2017. године побједом у финалу баш над Србијом, пожелио је све најбоље "Орловима" на предстојећем Свјетском првенству у Кини.

- Не бих издвојио нека посебна очекивања, прије бих им пожелио све најбоље, да сви буду здрави, да се одазову позиву селектора. Да направе добру атмосферу и да корак по корак могу далеко да догурају. Не треба се бавити спекулацијама, једноставно корак по корак од првог окупљања до прве контролне утакмице, одласка на турнир. Стабилним и крупним корацима ићи напред и мислим да ће бити једно добро љето за српску репрезентацију - рекао је.

Кокошков је послије отказа у Финиксу, где је добио шансу да води НБА тим као први тренер из Европе икада у најјачој лиги света, одлучио да се придружи стручном штабу Сакрамента на позив генералног менаџера Влада Дивца.

- Претходна година у Финиксу је била сјајно искуство. Неке ствари у животу кликну, а неке не, и ту нема простора за неки горак осјећај. На све гледам као на добро искуство и настављам даље. Кингси су нова страница, имају потенцијал, имају таленат и очекивања су да направе тај сљедећи корак и буду претенденти за плеј-оф и да иду даље. Заиста мислим да је ово за мене била права одлука, осим у професионалном смислу, близу је Финикс где живим тренутно и гдје је моја породица - каже Кокошков.

Звијезду Денвера Николу Јокића означио је као једног од пет најбољих кошаркаша света, за тандем из Сакрамента Богдана Богдановића и Немању Бјелицу изјавио је да су врло стандардни и предвидио им одличну сезону, док је за Милоша Теодосића рекао да би остао дуже у НБА лиги да се раније одлучио да одлазак "преко баре".

Кокошков ће предстојећег викенда бити предавач 18. Београдске тренерске клинике у хали "Ранко Жеравица", заједно са Стеном ван Гандијем, Миланом Томићем и Александром Лукманом.