latinica  ћирилица
26/06/2019 |  14:20 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

Опозиција: Дозволити окупљање грађана на Тргу Крајине

Посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске поручили су да ће сутра на мирном протесту у Парку Младен Стојановић у Бањалуци тражити да буде дозвољен и скуп на Тргу Крајине и да полиција престане са легитимисањем и кажњавањем грађана који се окупљају око Храма Христа Спаситеља у овом граду.
Представници опозиције Српске - Фото: nezavisne novine
Представници опозиције СрпскеФото: nezavisne novine

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић каже да је окупљање грађана у складу са Уставом Републике Српске.

- То значи да грађани на мирном окупљању могу изразити незадовољство радом органа власти. Позивам грађане да дођу на сутрашњи скуп - рекла је Тривићева новинарма.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић каже да његова странка подржава окупљање грађана, с циљем борбе за демократске вриједности.

- Грађани траже правду, а не да их било ко малтретира. Очекујем подршку грађана у борби за демократске вриједности - рекао је Станић.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је да борба опозиције неће стати на једном окупљању грађана.

- Борићемо се до краја за правду! Позивам људе да нас подрже у праведној борби. Сутра ћемо, осим наведена два захтјева, саопштити и трећи - најавио је Станивуковић.

Посланик у Клубу СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић позвао је грађане, не само Бањалуке, већ и цијеле Републике Српске, да се сутра на мирном окупљању боре за своја права.

Окупљање грађана заказано је у 19.30 часова.