latinica  ћирилица
26/06/2019 |  15:54 ⇒ 15:57 | Аутор: СРНА

Ухапшена четири лица, заплијењено 20 комада ватреног оружја

Подгоричка и никшићка полиција пронашла је и одузела у претресима на територији та два града 20 комада оружја, 926 комада муниције и друге предмете и лишила слободе четири лица, док је против једног лица поднесена кривична пријава, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.
Подгорица: Управа полиције, пронађено оружје - Фото: СРНА
Подгорица: Управа полиције, пронађено оружјеФото: СРНА

Службеници Центра безбједности Подгорица одузели су 13 комада ватреног оружја, од чега двије аутоматске пушке, пет пушака и шест пиштоља, 778 комада муниције различите врсте и калибра, као и три оквира, двије опруге, осам затварача и два гасна цилиндра за аутоматске пушке, прибор за чишћење и мобилни телефон.

"Наведени предмети су пронађени и одузети на локацијама које користе лица чији су иницијали Б.Л. /44/, А.С. /25/, Н.И. /57/ и И.В. /25/. Полиција је криминалистичком обрадом дошла до сумње да је и Д.Х. /22/ у претходном периоду продао више комада ватреног оружја И.В.", наводи се у саопоштењу.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Б.Л, Н.И, Д.Х. и И.В. лише слободе.

Службеници Центра безбједности Никшић су одузели седам комада оружја и муницију.

"Претресима локација које користе М.Ђ. /56/, Р.К. /48/ и Р.К. /78/, службеници полиције су пронашли и одузели пушку италијанске производње, три ловачке пушке, револвер, ваздушну пушку, ловачки карабини, 148 комада муниције различите врсте и калибра.

О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се против Р.К. /78/ поднесе кривична пријава.

Црногорска полиција у Плаву и Никшићу претходних дана је одузела 15 комада оружја, већу количину муниције и експлозивне материје.