latinica  ћирилица
26/06/2019 |  19:06 ⇒ 19:41 | Аутор: СРНА

Давидовић: Најљепша манифестација јер окупља дјецу

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић изјавила је вечерас да је "Конференција беба" најљепша манифестација јер на једном мјесту окупља дјецу - оно што је најљепше и највредније.
Бањалука: Конференција беба - Фото: РТРС
Бањалука: Конференција бебаФото: РТРС

Она је новинарима након отварања централне манифестације у Бањалуци рекла да се Српска поноси овом манифестацијом чијој је организацији ове године приступило 39 локалних заједница.

- Пожелимо им да, прије свега, имају срећно дјетињство и да одрастају у здравој породици. Ми посвећујемо бројне активности стварању и јачању породице и то је нешто на чему ћемо и даље радити - поручила је Давидовићева.

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је да се први пут у Српској кренуло у једну озбиљну пронаталитетну политику, којом че бити створени сви предуслови за будуће мајке и дјецу кроз додатке и финансијску стабилност.

- Истовремено желимо да скренемо пажњу на нешто најљепше - а то су бебе и та сигурност коју осјећају родитељи који имају дјецу иза себе - додао је Ђајић, који је и члан Одбора за наталитет Српске.

Он је навео и да је на УКЦ реновиран одјел за труднице и да ће комплетна гинекологија и педијатрија бити реновирани, као и да ће први пут наредне године моћи се обављати и вантјелесна оплодња.