latinica  ћирилица
26/06/2019 |  19:24 | Аутор: Политика

Марина Маљковић одабрала тим за ЕП

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић одабрала је данас 12 играчица које ће учествовати на Европском првенству.
Кошаркашице Србије (Фото: fiba.com) -
Кошаркашице Србије (Фото: fiba.com)

На списку су: Маја Миљковић, Соња Петровић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Николина Милић, Драгана Станковић, Александра Станаћев, Ана Дабовић и Маја Шкорић.

Маљковићева је рекла да ће њена екипа морати да пролије много зноја како би прошла групу на предстојећем Европском првенству и истакла да ће то урадити једино исправним размишљањем.

- Далеко од тога да смо фаворити у овој групи, јер за ривале имамо екипе које су по саставу много јаче од нас, а то су Русија и Белгија. Ми јесмо на турниру у Француској направили добар резултат, побиједиле Француску и Турску, али смо изгубили од Русије која нам је директан конкурент у групи - рекла је Маљковићева, објављено је на сајту КСС.

Селекторка Србије је навела да јачина групе треба да буде огромна мотивација њеним кошаркашицама.

Говорећи о свом тиму, она је казала да постоји баланс између нових играчица, које први пут играју за репрезентацвију, и оних старијих.

- Видим да те младе дефинитивно треба да буду пријатна ствар, прави вјетар у леђа, који ће да унесе свјежину у наш тим, а старије играчице морају добро да се подсјете оних својих партија које сви памтимо, када су биле најјаче. Када те двије ствари спојимо, онда можемо, уз највећи вољни моменат на турниру, а то дефинитивно треба да нас краси, да очекујемо добар резултат - рекла је Марина Маљковић.

Европско првенство за кошаркашице у Србији и Летонији почиње сутра у Зрењанину, Нишу и Риги, јавља Бета.

Србија ће се такмичити у Групи Д са националним тимовима Бјелорусије, Русије и Белгије у Кристалној дворани у Зрењанину.