latinica  ћирилица
01/07/2019 |  16:57 ⇒ 22:55 | Аутор: Б92

Типсаревић у другом колу Вимблдона

Спрски тенисер Јанко Типсаревић савладао је Јошихиту Нишиоку са 3:2 у сетовима и пласирао се у друго коло Вимблдона.
Јанко Типсаревић (фото: twitter.com/atp_tour) -
Јанко Типсаревић (фото: twitter.com/atp_tour)

Меч је почео на исти начин на који се и завршио, брејком Јанка Типсаревића. У наставку првог сета више није било изненађења и Јанко је послије 38 минута повео са 1:0.

У другом сету, Нишиока је одлично почео освојивши први гем, да би већ у другом направио брејк и повео са 2:0 у другом периоду, а Јанко одмах послије тога вратио брејк, па га потврдио на свом сервису.

Оба тенисера су била довољно прибрана да освајају гемове на свом сервису и већих потреса није било, иако је Јанко у деветом гему пропустио чак три брејк лопте, да би у 12. успио да спаси сет лопту и продужи меч, који је у тај-брејку освојио јапански тенисер.

У трећем сету је Јанко био веома доминантан и уз два брејка дошао до вођства од 2:1 у сетовима. Четврти сет је као и други донио велику драму, чак три брејка, од чега је два направио Ношиока, који је са 7:5 успио да изједначи на 2-2.

Пети, одлучујући сет, почео је прилично мирно, пошто у прва четири гема није било изненађења, а у петом је Типсаревић спасио чак три брејк лопте. Одмах у гему број шест, Типсаревић прави брејк и отвара себи врата ка другом колу Вимблдона.

Брејк је на свом сервису потврдио, па је потом успио да меч завршио онако како га је и почео – брејком, који му је донио пласман у наредну рунду Гренд Слема у Лондону.

У другом колу, Јанко Типсаревић ће играти против јужноафричког тенисера Кевина Андерсона, који је прошле године играо у финалу Вимблдона.