latinica  ћирилица
02/07/2019 |  18:51 ⇒ 18:55 | Аутор: Б92

Крај за Крајиновића

Српски тенисер Филип Крајиновић поражен је у првом колу Вимблдона од Доминика Кепфера са 3-1 у сетовима.

Није Филип имао баш идеалан почетак овог сусрета. Први гем је освојио Доминик Кепфер, покушао је Крајиновић да направи брејк, али се Кепфер боље снашао.

Ту предност није испуштао, па је тако добру игру крунисао побједом и вођством од 1-0 у сетовима.

У наредна два гема није било изненађења, да би у четвртном њемачки тенисер успио да направи брејк и то без изгубљеног поена и да поведе са 3:1.

Меч је изгледао баш онако како су стручњаци и предвидјели. Напето и неизвијесно уз доста драме у сваком сету.

Други период је Крајиновић одлично почео, освојио је свих пет гемова на свом сервису, уз бриљантну партију у гему број седам када није изгубио ниједан поена.

Ипак, оно најљепше је дошло у десетом гему, када је Крајиновић, додуше уз велику борбу и пропуштене четири брејк лопте успио да сломи Кепфера и узме брејк у најважнијем моменту, када је и освојио други сет.

Трећи сет је почео идентично као претходна два. Предност на сервису се максимално користила и сервис гемови су исписивали поене на семафору.

Тако је било све до шестог гема, када је Крајиновић при предности од 3:2 успио да направи нови брејк и потом да га потврди на свом сервису. Када је Крајиновић направио још један брејк сви су већ видјели његов тријумф у трећем сету, али је он направио неколико грешака које су овај дуел одвеле у тај-брејк.

Како српски народ каже, Филип је "од готовог направио вересију" и умјесто да освајањем гема на свом сервису добије други сет, његова борба је отишла у тај-брејк, гдје је морао да брани три сет лопте, потом направио једну, па је Кепфер четврту сет лопту искористио.

У четвртом сету, Кепфер је био веома доминантан и са 6:1 без већих проблема добио сет, самим тим и меч и тако се пласирао у друго коло Вимблдона, гдје ће играти против бољег из дуела Метју Ебден – Дијего Шварцман.